Stablet + pakket vegetar-moussaka
Måltider
Stablet + pakket vegetar-moussaka
En klassisk gresk oppskrift fullpakket med 5 forskjellige grønnsaker i tillegg til en superbelgfrukt. Jøss, den er virkelig stablet + pakket!
Porsjoner
4Tilberede
15Kok
40
Fryse
meg!
ingredienser
- 1 liten aubergine, skrellet + kuttet i små terninger
- 1 spiseskje olivenolje
- 1 liten løk, finkuttet
- ½ rød paprika, uthulet, uten frø + i terninger
- 2 hvitløksfedd, oppkuttet
- 2 teskjeer tørket oregano
- 400 g hermetiserte oppkuttede tomater
- 2 soltørkede tomater i olje, drenert + veldig finkuttet
- 100 g hermetiske grønne linser i vann, drenert
- 55 g mozzarella-ost, revet i små biter
Metode
- Forhåndsvarm oven til 190 °C. Damp auberginene i en gryte over middels varme i 8 minutter eller til myk.
- Samtidig varmer du oljen i en gryte over middels lav varme. Tilføy løken + rød paprika, dekk med et lokk i 10 minutter, rør regelmessig, til myke. Tilføy hvitløken, kokt aubergine + oregano + tilbered i 2 minutter til.
- Tilføy til de oppkuttede tomatene, soltørkede tomatene + linsene, dekk til delvis med lokket + småkok, rør regelmessig, i 10 minutter til sausen er redusert + tyknet.
- Flytt tomatsausen over til en liten ildfast form + dryss mozarellaen over. Bak i ovnen i 15–18 minutter til mozarellaen har smeltet.
- Bruk baksiden av en gaffel til å mose moussakaen til en grov puré, tilføy litt kokt vann hvis nødvendig. Du kan også finhakke.
Gøy for de minste
Snakk med de små om de forskjellige formene, størrelsene, fargene + teksturene til de fargerike grønnsakene når de er hele, slik at de kan bli kjent med den fantastiske grønnsaksverdenen
Godt for babyer
Lag en fin puré med gaffel for 7 måneder gamle, mos til den er jevn fra 6 måneder