Vanlige spørsmål

Kjøp

hvor kan jeg kjøpe Ella’s utenfor Norge?

Du kan finne oss i Storbritannia, Danmark, Norge, Sverige, Finland, Belgia, Island, Sveits, Malta, Estland, Hong Kong, Kina, De forente arabiske emirater og mange flere land over hele verden!

Produkter + ingredienser

hvilke av Ella’s sine produkter inneholder melkeprodukter, gluten, nøtter, egg + soya?

Ta en titt på filteret kostholdskrav i Ellas butikk for å se hvilke deilige produkter som passer for dietten til minstemann.

Produkter + ingredienser

hvor er allergiinformasjonen på Ella’s-pakkene?

Det er et lovmessig krav at alle allergener må fremheves i ingredienslisten. Vi fremhever allergener i produktet i fet skrift i ingredienslisten bak på emballasjen vår.

Under listen over ingredienser viser vi “kan inneholde”-informasjon for produkter som ikke inneholder allergener, men blir laget i en fabrikk som håndterer dem. Om produktet ikke har noe allergen fremhevet og det ikke er noen “kan inneholde”-advarsel, da inneholder ikke produktet det spesifikke allergenet.

Produkter + ingredienser

hvorfor bruker Ella’s palmeolje?

Vi bruker økologisk palmeolje i 3 av våre snacks*. Palmeoljen vi bruker er anskaffet fra Colombia og er sertifisert som en adskilt kilde av RoundTable for Sustainable Palm Oil (RSPO).

Men som en del av vårt løfte om å være en bærekraftig bedrift har vi lovet å fjerne palmeolje fra maten vår, og har allerede startet med å få dette til å skje med lanseringen av vår nye frukt + havrebar fri for palmeolje i 2018.

Finn ut mer om vårt løfte om å anskaffe etiske + bærekraftige ingredienser her.

*Vanilje + banan babykjeks, eple + ingefær babykjeks og pastinakk + valmuefrø pikante kjeks.

Produkter + ingredienser

hvorfor bruker Ella’s økologiske ingredienser?

Alle våre babymatprodukter er sertifisert av Organa Farmers and Growers for å være økologiske + bruke økologiske ingredienser som er sertifisert til samme standard. Økologisk landbruk + matproduksjon betyr bra miljøpraksiser, mye biologisk mangfold og forsiktig bruk av naturlige ressurser som land og vann, så vel som høyeste standard for dyrevern.

Produkter + ingredienser

hva er Ellas syn på sukker i mat?

Vi tilsetter ikke raffinert sukker i maten vår; smaken kommer fra økologisk frukt, grønnsaker eller et naturlig søtstoff som organisk honning, agave eller maltekstrakt.

Sukkeret i produktene våre er bare naturlig, slik som du vil finne i en hel frukt. All maten vår følger de strenge forskriftene for babymat, og vi sørger for at vi går utover disse for å prioritere smak + ernæring for de små.

Vi forsøker alltid å holde våre totale sukkernivåer så lave som mulig, og målet vårt er å være lavest i klassen for sukkerinnhold, mens vi samtidig balanserer de andre næringsstoffene.

Vi anbefaler at minstemann spiser en variert og balansert diet som ikke bare fokuser på sukkerinnhold, men tilbyr en bred rekke sunn, smakfull mat.

Produkter + ingredienser

tilsetter Ella’s salt? Hvorfor er det salt i næringsinnholdet?

Vi tilsetter aldri salt til produktene våre hos Ella’s Kitchen. Saltet i produktene våre er utregnet fra natriumet som finnes naturlig i ingrediensene. Forskrifter om matmerking krever nå at vi viser salt i næringsinnholdstabellene våre, og ikke lenger bruker natrium.

Vi gjør vårt beste for å minimere totalt salt i produktene våre fra alle kilder, og målet er å balansere flott ernæring og den gode smaken du forventer fra Ella’s Kitchen.

Produkter + ingredienser

hvordan kan Ellas klemmeposer ha så lang holdbarhet + beholde næringsinnholdet?

Hos Ella’s Kitchen forplikter vi oss til å lage deilig, næringsrik mat som er bra for små mager. For å sørge for at klemmeposene smaker godt og har lang holdbarhet, bruker vi en spesiell matlagningsmetode som sørger for at produktet er helt trygt, mens det samtidig beholder så mye næring som mulig, og klemmeposene blir så forseglet så de er lufttette.

Vi bruker sterk emballasje som beskytter maten, sørger for at den smaker skiiikkelig fersk + og er praktisk for familier på farten.

Produkter + ingredienser

kan jeg resirkulere Ellas emballasje?

Klemmeposer + snacksinnpakning: Våre klemmeposer + snacksinnpakning godtas ikke for øyeblikket for resirkulering av lokale myndigheter i Norge. Papp, kar + brett: All vår papp, så vel som våre kar + brett i plast er resirkulerbare og samles ofte inn på fortau av lokale myndigheter.

For å lære mer om hvordan vi jobber for å gjøre emballasjen vår mer bærekraftig, klikk her.

Produkter + ingredienser

hva er Ellas emballasje laget av?

Våre klemmeposer er laget av lag av matsikker plast som er klemt sammen – og de fleste har også et lag av aluminium. Aluminiumen kommer aldri i direkte kontakt med maten, men hjelper med å holde den deilige maten inni virkelig smakfull og trygg for små mager.

All pappemballasje brukt i eskene våre er 100 % resirkulerbare og er laget av en blanding av FSC-sertifiserte og resirkulerte kilder. Vi bruker vegetabilsk blekk og vannbasert belegg for å trykke boksene, og trykkplatene våre er også fri for kjemikalier.

Produkter + ingredienser

har Ella’s uttalt seg om moderne slaveri?

Ja, du kan lese vår erklæring om moderne slaveri here.

Produkter + ingredienser

noen av Ella’s-produktene inneholder bær – er de trygge for barnet mitt?

Frukt og grønnsaker har utrolig sunne fordeler og gir en rekke vitaminer og mineraler, så vel som å være lyse og fargerike. De er alle bra å introdusere for minstemann fra starten av avvenning.

Noen babyer kan iblant få en hudreaksjon, som et utslett, når matvarer som sitrusfrukter, bær, tomater, aubergine eller kiwi kommer i kontakt med huden. Dette er ikke nødvendigvis en allergi og kan reduseres over tid, men det er alltid best å stoppe å tilby maten om hudreaksjonen utvikler seg og ta en prat med helsepersonell eller lege for råd. Du kan ofte reintrodusere disse matvarene gradvis, men snakk alltid med en lege først.

Når du introduserer nye matvarer, spesielt allergener som gluten, nøtter eller egg, se alltid etter reaksjoner.

Produkter + ingredienser

Har Ella’s retningslinjer om dyrevern?

Vi bryr oss veldig om helsen + velferden til dyrene som gir kjøttet + melkeproduktene til maten vår.

Ved å bare bruke økologisk kjøtt + melkeprodukter i våre deilige produkter, er vi sikre på at vi følger de høyeste standardene for dyrevern som finnes. Våre leverandører revideres uavhengig + blir sertifisert av kontrollorganer for økologisk landbruk til EUs økologiske standard [http://ofgorganic.org] som gir oss full sporbarhet i forsyningskjeden.

Ella’s Kitchen har blitt anerkjent for vår forpliktelse om bedre dyrevernstandarder av Compassion in World Farming og vi har fått prisene Good Chicken Award (2016), Good Egg Award (2017), og Good Pig Award (2019).

Du kan lære mer i vår Animal Welfare Policy.

Bruk av produktene våre

kan jeg ta med Ella’s-produktene på et fly?

Klemmeposene våre er helt fine å ta med på et fly – faktisk serveres vår deilige økologiske smoothie-frukter til barn på British Airways-fly! Du kan også finne den på flyplassen i Boots-butikker!

Om du har klemmeposer i kofferten din, anbefaler vi å pakke dem i en plastpose, bare i tilfelle de får hull eller klemmes skikkelig, da kofferten din kan bli kastet omkring! Om du tar med noe i kabinen, anbefaler vi at du følger med på overforsiktige sikkerhetsansatte som kan se på babymaten som væske og over 100 g. Vi anbefaler å kontakte flyselskapet ditt før du drar.

Bruk av produktene våre

kan jeg fryse ned Ella’s-klemmeposer?

Ja, du kan fryse innholdet i våre Ella’s Kitchen 4 måneder klemmeposer + smoothie-frukter ved å klemme dem inn i et sterilisert isbitbrett. Vi anbefaler ikke å fryse klemmeposer for 6, 7 og 10 måneder eller småbarnsmåltidene, da de har litt mer voksne ingredienser.

Vi anbefaler å fryse ned våre 4 måneder-produkter og smoothie-frukter innen 24 timer etter å ha åpnet klemmeposen, husk å alltid sjekke temperaturen før du mater dine små. Vi anbefaler ikke å fryse ned eller ha i kjøleskapet og så varme opp igjen babymat som allerede har blitt varmet opp, da dette kan være utrygt for de små

Du kan oppbevare våre 4 måneder-produkter i kjøleskap i opptil 48 timer etter åpning, og du kan oppbevare våre 6, 7 og 10 måneder klemmeposer i kjøleskapet i opptil 24 timer etter at korken er tatt av.

Bruk av produktene våre

hvordan varmer jeg opp Ella’s-produktene?

Våre 4, 6 og 7 måneders klemmeposer skal aldri settes i en mikrobølgeovn; det er mange andre enkle måter å varme dem opp på!

 • Den enkleste måten å varme vår babymat for 4, 6 og 7 måneder er å sette klemmeposen i varmt vann, og vente et par minutter på at de varmes
 • Du kan klemme vår deilige babymat oppi en gryte og varme opp forsiktig mens du rører kontinuerlig.
 • Eller du kan klemme vår deilige babymat oppi en mikrobølgeovnsikker skål og varme den i mikrobølgeovnen.

Husk å alltid teste temperaturen før du gir den oppvarmede maten til minstemann.

Klemmeposene for 10 måneder er helt trygge å varme i mikrobølgeovn. For å varme dem, dra bare av toppen av posen, sett den på en tallerken (i tilfelle det søler) og var det opp. Rør godt for å bli kvitt varmepunkter, og, som alltid, test temperaturen før du mater minstemann.

Vi anbefaler ikke å varme opp våre deilige yoghurter, babyfrokost + melkefrie produkter, da disse smaker bedre kalde eller ved romtemperatur.

Bruk av produktene våre

kan jeg fryse ned oppskriftene i Ella’s-kokebøkene + og fra oppskriftsiden?

Å lage mat i større porsjoner er topp for travle foreldre + foresatte, så vi har sørget for at oppskriftene i kokeboken + oppskriftsiden egner seg for frysing. Her er et par hjelpsomme tips for å hjelpe alle å fryse ned sine gode oppskrifter + være trygge!

 1. Sørg for at fryseren er god + kald ved -18 °C (0 °F)
 2. De fleste matvarer egner seg for frysing (bortsett fra egg i skallene sine), men noen matvarer smaker litt bedre ferskt.
 3. Kjøttretter er trygge å fryse ned i opptil 3 måneder.
 4. Vegetarretter og deilige godbiter som kaker + kjeks kan oppbevares i fryseren i opptil 3 måneder.
 5. Sett alltid en etikett på boksene dine så du vet når du må bruke dem innen.
 6. Du kan lage stuinger, sauser + kjøttbiter rett fra fryseren – husk bare å justere koketiden for å sørge for at maten er varm gjennom hele før du serverer!
 7. Med all annen mat, sørg for at den er helt tint før den varmes opp. Varm alltid til det er rykende varmt. Rør for å sørge for at det ikke er noen varme (eller kalde!) områder.
 8. Ris er trygt å fryse ned + varme opp, så lenge det har blitt nedkjølt fort etter matlagingen (det er best å gjøre det innen en time.) Du kan varme opp frossen ris i mikrobølgeovnen til det er rykende varmt.
 9. Sørg for at du tiner maten din på en trygg måte. Dekk det til + plasser det i kjøleskapet, legg det i en lufttett boks i kaldt vann eller sett den i mikrobølgeovnen. Disse 3 metodene sørger for at de ekle bakteriene ikke kommer inn i maten når den tiner.
 10. Bruk maten så fort den er tint – ikke la den stå hvor ekle bakterier kan komme til.
 11. Og til slutt…Husk at det ikke er trygt å fryse ned mat som har vært frossen før.