Smart vegetartomatsaus
Måltider
Smart vegetartomatsaus
Denne sausen er smart av to grunner: for det første, vi kan se for oss mange måter den kan brukes på – se fem av dem på den andre siden, for det andre, den er fullpakket med vegetarisk sunnhet.
Porsjoner
4Tilberede
15Kok
12
Fryse
meg!
ingredienser
- 1 gulrot, i terninger
- 200 g butternut-squash, i terninger
- 50 g frosne erter, tinte
- 415 g bakte bønner med redusert sukker + salt
- 400 g hermetiserte oppkuttede tomater
- 200 g tomater, oppkuttet
Metode
- I en gryte med kokende vann, koker du gulroten, squashen + ertene i 7–8 minutter til de er myke, drener deretter + legg dem tilbake i gryten. Mens du holder gryten borte fra varmen, legger du til de bakte bønnene + gjør blandingen til en puré med en stavmikser til den er jevn.
- Sett gryten tilbake over varmen. Tilføy til både hermetiske + ferske tomater + kok alt opp. Reduser varmen + la det småkoke i 4–5 minutter til de ferske tomatene er myke + grøtaktige. Fjern gryten fra varmen + gjør blandingen til en puré igjen til du har en nydelig jevn saus.
Gøy for de minste
La de små se regnbuen med grønnsaksingredienser slik at de kan markere dem av i et fargediagram over alle grønnsakene de har spist denne uken!
Nyttige tips
Jeg kan opprøres gjennom dine favoritt- pastaformer eller jeg kan være et supersunt alternativ til ketsjup