Ostefotpizzaer
Matelskermoro
Måltider
Ostefotpizzaer
Disse minipizzaer i festformat går lett ned. Pass på at de små spiser dem opp før de løper av sted!
Lage
25Tilberede
10Kok
20
Fryse
meg!
ingredienser
- 400 g hermetiserte oppkuttede tomater
- ½ teskje tørket oregano
- 2 spiseskjeer tomatketsjup
- 12 skive med fullkornsbrød eller maltet kornbrød
- 40 g smør uten salt, smeltet
- 75 g mozzarella-ost, raspet
- Hakket persille, for servering
Metode
- Forhåndsvarm oven til 200 °C / 400 °F/ gassmerke 6.
- Plasser tomatene i en gryte + rør inn oreganoen. (Bruk en stor gryte da tomatene kan sprute når de kokes.) La tomatblandingen koke opp + kok i 8–10 minutter til den er veldig tykk + grøtaktig. Ta bort fra varmen + rør inn ketsjupen eller Clever Tomato Sauce.
- Med en fotformet kakekutter som er omtrent 8 cm lang, kutter du ut omtrent 24 former fra brødskivene. Børst føttene veldig legg med det smeltede smøret + plasser dem på et stort ark med bakepapir.
- Plasser litt av tomatsausen i midten av hver form, dekk deretter hver av dem med litt revet mozzarella. Bak pizzaene i ovnen i 10 minutter til brødet er gyllent rundt kantene. Overfør pizzaene til et brett eller en tallerken + server sprinklet med oppkuttet persille.
Gøy for de minste
Det å bruke kutteren til å lage pizzaformene er helt klart en jobb for små hjelpere. Hvem kan se gjennom hullet som er igjen?
Nyttige tips
Du kan legge til alle slags ting på toppen av pizzaene for å skreddersy dem. Legg til grønnsaker med fargede paprika, sopp eller raspet squash