Vi bruker cookies (ikke de spiselige!) for å gjøre hjemmesiden vår enklere + mer morsom å bruke. Hvis du fortsetter å bruke denne nettsiden uten å gjøre endringer i innstillinger, går vi utifra at du synes det er OK med våre cookies.

Hjem > Oppskrifter > Nydelig fiskepai

Nydelig fiskepai

Nydelig fiskepai

Fylt med godhet fra havet, denne nydelige fiskepaien er perfekt for hele familien!

Serves
4
Tilberede
20 min
Steke/varme tid
90 min
Fra 12 måneder
Fri for soja Fri for soja
Fri for egg Fri for egg
Fri for nøtter Fri for nøtter

Ingredienser

Metode

  • 400 g benløse fileter av sei, hyse eller torsk, skinnfri + kuttet i biter
  • 100 g kokte skrelte reker
  • 100 g frosne babybredbønner
  • 1 liten løk, oppkuttet
  • 1 spiseskje maismel
  • En liten håndfull persille, finkuttet
  • 25 g smør uten salt
  • 20 g hvetemel
  • 300 ml helmelk
  • 75 g Gruyère-ost, raspet
  • 600 g Maris Piper-poteter, skrelte + kuttet i firkanter på 1 cm

Ingredienser

Metode

  1. Forhåndsvarm oven til 180 °C / 350 °F/ gassmerke 4.
  2. Spre fisken, rekene, bredbønnene + løken i en grunn paiform på 1,5 liter. Sprinkle over maismelet + bland ingrediensene sammen. Sprinkle over persillen.
  3. Smelt smøret i en liten gryte + bland inn melet. Kok, rør rundt, i 1 minutt, ta deretter bort fra varmen + tilføy melken gradvis. Sett tilbake på varmen + kok opp, rør kontinuerlig, til sausen blir tykk. (Det er kanskje enklere å piske sausen med en ballongvisp + for å forhindre at den klumper seg.) Rør inn to tredjedeler av osten.
  4. Overfør halvparten av sausen til formen + spre rundt potetene. Overfør resten av sausen over potetene + dryss over resten av osten.
  5. Bak paien i ovnen i omtrent 1¼ time til gylden + potetene er myke. Server varm med dampede grønne grønsaker.

Bytt ut med dette

Erstatt bredbønner med frosne erter eller mais eller til og med raspet gulrot for en vegetarisk endring

Godt for babyer

Mos det opp i en kjøkkenmaskin for de små over 7 måneder +