12 måneder
Fabulous Fish Pie
Måltider

Nydelig fiskepai

Fylt med godhet fra havet, denne nydelige fiskepaien er perfekt for hele familien!

  • Porsjoner

    4
  • Tilberede

    20
  • Kok

    90
  • Fryse

    meg!

  • Dietary icons Soya free
  • Dietary icons Nut free
  • Dietary icons Egg free

ingredienser

Group 6 Created with Sketch.
  • 400 g benløse fileter av sei, hyse eller torsk, skinnfri + kuttet i biter
  • 100 g kokte skrelte reker
  • 100 g frosne babybredbønner
  • 1 liten løk, oppkuttet
  • 1 spiseskje maismel
  • En liten håndfull persille, finkuttet
  • 25g usaltet smør
  • 20 g hvetemel
  • 300 ml helmelk
  • 75 g Gruyère-ost, raspet
  • 600 g Maris Piper-poteter, skrelte + kuttet i firkanter på 1 cm

Metode

Group 6 Created with Sketch.
  1. Forhåndsvarm oven til 180 °C / 350 °F/ gassmerke 4.
  2. Spre fisken, rekene, bredbønnene + løken i en grunn paiform på 1,5 liter. Sprinkle over maismelet + bland ingrediensene sammen. Sprinkle over persillen.
  3. Smelt smøret i en liten gryte + bland inn melet. Kok, rør rundt, i 1 minutt, ta deretter bort fra varmen + tilføy melken gradvis. Sett tilbake på varmen + kok opp, rør kontinuerlig, til sausen blir tykk. (Det er kanskje enklere å piske sausen med en ballongvisp + for å forhindre at den klumper seg.) Rør inn to tredjedeler av osten.
  4. Overfør halvparten av sausen til formen + spre rundt potetene. Overfør resten av sausen over potetene + dryss over resten av osten.
  5. Bak paien i ovnen i omtrent 1¼ time til gylden + potetene er myke. Server varm med dampede grønne grønsaker.
Swap this for that

Bytt ut med dette

Erstatt bredbønner med frosne erter eller mais eller til og med raspet gulrot for en vegetarisk endring

Yummy for little ones

Godt for babyer

Mos det opp i en kjøkkenmaskin for de små over 7 måneder +