Vi bruker cookies (ikke de spiselige!) for å gjøre hjemmesiden vår enklere + mer morsom å bruke. Hvis du fortsetter å bruke denne nettsiden uten å gjøre endringer i innstillinger, går vi utifra at du synes det er OK med våre cookies.

Hjem > Oppskrifter > Nydelig fiskepai

Nydelig fiskepai

Nydelig fiskepai

Fylt med godhet fra havet, denne nydelige fiskepaien er perfekt for hele familien!

Serves
4
Tilberede
20 min
Steke/varme tid
90 min
Fra 12 måneder
Fri for soja Fri for soja
Fri for egg Fri for egg
Fri for nøtter Fri for nøtter

Ingredienser

Metode

  • 400 g benløse fileter av sei, hyse eller torsk, skinnfri + kuttet i biter
  • 100 g kokte skrelte reker
  • 100 g frosne babybredbønner
  • 1 liten løk, oppkuttet
  • 1 spiseskje maismel
  • En liten håndfull persille, finkuttet
  • 25 g smør uten salt
  • 20 g hvetemel
  • 300 ml helmelk
  • 75 g Gruyère-ost, raspet
  • 600 g Maris Piper-poteter, skrelte + kuttet i firkanter på 1 cm

Ingredienser

Metode

  1. Forhåndsvarm oven til 180 °C / 350 °F/ gassmerke 4.
  2. Spre fisken, rekene, bredbønnene + løken i en grunn paiform på 1,5 liter. Sprinkle over maismelet + bland ingrediensene sammen. Sprinkle over persillen.
  3. Smelt smøret i en liten gryte + bland inn melet. Kok, rør rundt, i 1 minutt, ta deretter bort fra varmen + tilføy melken gradvis. Sett tilbake på varmen + kok opp, rør kontinuerlig, til sausen blir tykk. (Det er kanskje enklere å piske sausen med en ballongvisp + for å forhindre at den klumper seg.) Rør inn to tredjedeler av osten.
  4. Overfør halvparten av sausen til formen + spre rundt potetene. Overfør resten av sausen over potetene + dryss over resten av osten.
  5. Bak paien i ovnen i omtrent 1¼ time til gylden + potetene er myke. Server varm med dampede grønne grønsaker.