Nydelig fiskepai
Måltider
Nydelig fiskepai
Fylt med godhet fra havet, denne nydelige fiskepaien er perfekt for hele familien!
Porsjoner
4Tilberede
20Kok
90
Fryse
meg!
ingredienser
- 400 g benløse fileter av sei, hyse eller torsk, skinnfri + kuttet i biter
- 100 g kokte skrelte reker
- 100 g frosne babybredbønner
- 1 liten løk, oppkuttet
- 1 spiseskje maismel
- En liten håndfull persille, finkuttet
- 25g usaltet smør
- 20 g hvetemel
- 300 ml helmelk
- 75 g Gruyère-ost, raspet
- 600 g Maris Piper-poteter, skrelte + kuttet i firkanter på 1 cm
Metode
- Forhåndsvarm oven til 180 °C / 350 °F/ gassmerke 4.
- Spre fisken, rekene, bredbønnene + løken i en grunn paiform på 1,5 liter. Sprinkle over maismelet + bland ingrediensene sammen. Sprinkle over persillen.
- Smelt smøret i en liten gryte + bland inn melet. Kok, rør rundt, i 1 minutt, ta deretter bort fra varmen + tilføy melken gradvis. Sett tilbake på varmen + kok opp, rør kontinuerlig, til sausen blir tykk. (Det er kanskje enklere å piske sausen med en ballongvisp + for å forhindre at den klumper seg.) Rør inn to tredjedeler av osten.
- Overfør halvparten av sausen til formen + spre rundt potetene. Overfør resten av sausen over potetene + dryss over resten av osten.
- Bak paien i ovnen i omtrent 1¼ time til gylden + potetene er myke. Server varm med dampede grønne grønsaker.
Bytt ut med dette
Erstatt bredbønner med frosne erter eller mais eller til og med raspet gulrot for en vegetarisk endring
Godt for babyer
Mos det opp i en kjøkkenmaskin for de små over 7 måneder +