Myke laksefiskekaker
Måltider
Myke laksefiskekaker
Få frem din artistiske side + lang mange myke fiskelekkerbiskener med masse myk fiskestil.
Porsjoner
4Tilberede
20Kok
25

ingredienser


- 400 g poteter, kuttet i store firkanter
- 1 gulrot, kuttet i små firkanter
- 200 g laksefilet, uten skinn
- 3 spiseskjeer solsikkeolje
- 1 liten purreløk, tynt skivet
- 25 g grønne bønner, finkuttet
- 2 spiseskjeer finkuttet flatbladet persille
Metode


- Kok poteten + gulroten i vann i 15 minutter til de er myke. Drener + mos dem sammen, sett til siden for avkjøling.
- I mellomtiden, posjer laksen i lettkokende vann i 5 minutter til gjennomkokt, løft så ut + la den kjøles ned. Bryt fisken opp i flak, påse at du tar bort eventuelle ben.
- Varm 1 spiseskje av oljen i en stor stekepanne + stek purreløken + bønnene i 5 minutter til de er myke. Rør dem inn med gulroten + potetmosen, tilføy så den kokte laksen + persillen i blandingen + rør på nytt.
- Form blandingen med hendene til 2 store fiskekaker + 2 mindre fiskekaker. (Fiskeformer ser bra ut.)
- Varm opp den gjenværende oljen i en stekepanne + tilbered fiskekakene i 5 minutter, snu dem én gang, til de er gylne på begge sider + gjennomvarmet. Server umiddelbart med erter.
Gøy for de minste
Gjør tallerkenen om til et kunstverk – be den lille om å arrangere noen få erter som om fiskekakene blåste bobler
Byt detta mot detta
Lax på burk fungerar lika bra som färsk lax.