12 måneder
Squishy Salmon Fishcakes
Måltider

Myke laksefiskekaker

Få frem din artistiske side + lang mange myke fiskelekkerbiskener med masse myk fiskestil.

  • Porsjoner

    4
  • Tilberede

    20
  • Kok

    25
    • Dietary icons Soya free
    • Dietary icons Nut free
    • Dietary icons Gluten free
    • Dietary icons Dairy free
    • Dietary icons Egg free

    ingredienser

    Group 6 Created with Sketch.
    • 400 g poteter, kuttet i store firkanter
    • 1 gulrot, kuttet i små firkanter
    • 200 g laksefilet, uten skinn
    • 3 spiseskjeer solsikkeolje
    • 1 liten purreløk, tynt skivet
    • 25 g grønne bønner, finkuttet
    • 2 spiseskjeer finkuttet flatbladet persille

    Metode

    Group 6 Created with Sketch.
    1. Kok poteten + gulroten i vann i 15 minutter til de er myke. Drener + mos dem sammen, sett til siden for avkjøling.
    2. I mellomtiden, posjer laksen i lettkokende vann i 5 minutter til gjennomkokt, løft så ut + la den kjøles ned. Bryt fisken opp i flak, påse at du tar bort eventuelle ben.
    3. Varm 1 spiseskje av oljen i en stor stekepanne + stek purreløken + bønnene i 5 minutter til de er myke. Rør dem inn med gulroten + potetmosen, tilføy så den kokte laksen + persillen i blandingen + rør på nytt.
    4. Form blandingen med hendene til 2 store fiskekaker + 2 mindre fiskekaker. (Fiskeformer ser bra ut.)
    5. Varm opp den gjenværende oljen i en stekepanne + tilbered fiskekakene i 5 minutter, snu dem én gang, til de er gylne på begge sider + gjennomvarmet. Server umiddelbart med erter.
    Recipe tip handy hints

    Gøy for de minste

    Gjør tallerkenen om til et kunstverk – be den lille om å arrangere noen få erter som om fiskekakene blåste bobler

    Swap this for that

    Byt detta mot detta

    Lax på burk fungerar lika bra som färsk lax.