Krydret pytt i panne
Måltider
Krydret pytt i panne
Pytt i panne er en glimrende måte å bruke opp restpoteter + grønnsaker på. Vi elsker det til frokost med et egg på toppen og litt karripulver drysset over for å gi det en liten skarp smak på tungen!
Porsjoner
4Tilberede
10Kok
20
ingredienser
- 3 spiseskjeer solsikkeolje, pluss ekstra for å steke egg
- 500 g kokte poteter, i terninger
- 1 x løk, i skiver
- 250 g kokt rosenkål, kuttet i to eller fire, eller hvitkål, finkuttet
- 2 hvitløksfedd, oppkuttet
- 140 g halloumi-ost, i terninger
- 1 toppet teskje med mildt karripulver
- 1 teskje med spisskumenfrø (valgfritt)
- 4 x egg (valgfritt)
Metode
- Varm opp oljen i en stor stekepanne over middels varme. Tilføy potetene + løken + tilbered i 10 minutter, rør ofte, til løken er myk + potetene er lett gylne.
- Tilsett rosenkål eller kål, hvitløk, halloumi, karripulver + spisskumen, hvis de brukes, rør til det er blandet sammen, tilbered så i 5 minutter til, rør regelmessig, til alt er gjennomvarmet.
- Hvis du serverer med et stekt egg på toppen, plasserer du pytt i panne i ovnen (ved lav temperatur) for å holde den varm, dekk til med en tallerken for å unngå at den tørker ut. Varm opp tilstrekkelig olje til å dekke bunnen av stekepannen + stek eggene som du foretrekker dem, og server dem på toppen av pytt i panne.
Sjov for de små
Halloumi føles vidunderligt blødt + er en perfekt tekstur for de små at gå på opdagelse i
Lækkert til babyer
Byt spejlæggene ud med røræg, hvis din lille er 10 måneder