Friterte maisromskip
Fingermat
Friterte maisromskip
Disse bakte pannekakene ser ut som romskip fra en annen planet. Prøv å lage dem med Cajun-krydder for å holde de små astronautenes mager varme på oppdraget deres gjennom verdensrommet
Lage
6Tilberede
20Kok
20
Fryse
meg!
ingredienser
- 50 g frossen mais
- 50 g sammalt mel
- 25 g maismel
- 2 spiseskjeer hakket koriander, pluss ekstra for servering
- ½ teskje med Cajun-krydder (valgfritt)
- 2 vårløker, finkuttet
- 1 egg, separert
- 75 ml helmelk
Metode
- Forhåndsvarm oven til 190°C / 375 °F/ gassmerke 5. Legg ut et bakepapir.
- Kok maisen i en gryte med vann 3 minutter. Drener godt.
- Plasser melet, maismelet, korianderen + Cajun-krydderet (hvis brukt) i en stor bolle. Tilføy maisen, vårløken, eggeplommen + melk + bland til en tykk masse.
- Hvisk eggehviten i en veldig ren, fettfri bolle til den topper seg, bland den deretter forsiktig inn i maisblandingen. Plasser 6 skjeer av blandingen på den forhåndspreparerte bakepapiret, med godt mellomrom.
- Bak pannekakene i ovnen i 8 minutter. Ved hjelp av en fiskespade, snur du forsiktig pannekakene + setter dem tilbake i ovnen i 4–5 minutter til de er gjennomstekte. Server dem varme, drysset med ekstra koriander.
Gøy for de minste
Verdensromlunsj! Gjør dette til en temalunsj: ta en sil som den lille kan bruke som en romhjelm + lag dem en månedrakt av aluminiumsfolie
Bytt ut med dette
Spar tid ved å bruke hermetisk mais (vel en uten ekstra sukker eller salt)