Røde Mat Mini Muffins
Fingermat
Røde Mat Mini Muffins
Disse fargerike, mat-muffinsene er perfekte for små never! Sødmen kommer fra rødbeter + gulrot, så det er ikke behov for noen usunne ingredienser!
Lage
20Tilberede
15Kok
20
Fryse
meg!
ingredienser
- 55g usaltet smør, smeltet, pluss litt ekstra til smøring
- 140g hvetemel
- ¼ teskje natron
- 1 teskje bakepulver
- 1 stort egg, lett pisket
- 150ml naturell yoghurt
- 30g fetaost, raspet
- 1 liten gulrot, skrellet + raspet
- 100g kokte rødbeter (ikke syltede), klappet tørt + revet
- 1 spiseskje finhakket finhakket timian.
Metode
- Forvarm ovnen til 190 °C. Smør ca 20 små muffinsformer eller muffinsbrett med smeltet smør.
- Sikt melet, natron + bakepulver i en stor bolle + rør til det sammen, og lag deretter et hull/brønn i sentrum.
- Pisk sammen egget, yoghurt + smeltet smør i en annen bolle, hell deretter gradvis over i hullet til de tørre ingrediensene + til slutt tilsett raspet fetaost, gulrot, rødbet + timian. Rør alt forsiktig men grundig sammen. Bruk gjerne en tresleiv.
- Del blandingen jevnt mellom de smurte muffinsformene/brettet, og stek den deretter i ovnen i 15–20 minutter til den har hevet seg fint. La de avkjøles litt først på brettet, og deretter på en kjøkkenrist.