10 måneder
Fingermat

Røde Mat Mini Muffins

Disse fargerike, mat-muffinsene er perfekte for små never! Sødmen kommer fra rødbeter + gulrot, så det er ikke behov for noen usunne ingredienser!

  • Lage

    20
  • Tilberede

    15
  • Kok

    20
  •  

  • Fryse

    meg!

  • Dietary icons Soya free
  • Dietary icons Gluten free
  • Dietary icons Dairy free

ingredienser

Group 6 Created with Sketch.
  • 55g usaltet smør, smeltet, pluss litt ekstra til smøring
  • 140g hvetemel
  • ¼ teskje natron
  • 1 teskje bakepulver
  • 1 stort egg, lett pisket
  • 150ml naturell yoghurt
  • 30g fetaost, raspet
  • 1 liten gulrot, skrellet + raspet
  • 100g kokte rødbeter (ikke syltede), klappet tørt + revet
  • 1 spiseskje finhakket finhakket timian.

Metode

Group 6 Created with Sketch.
  1. Forvarm ovnen til 190 °C. Smør ca 20 små muffinsformer eller muffinsbrett med smeltet smør.
  2. Sikt melet, natron + bakepulver i en stor bolle + rør til det sammen, og lag deretter et hull/brønn i sentrum.
  3. Pisk sammen egget, yoghurt + smeltet smør i en annen bolle, hell deretter gradvis over i hullet til de tørre ingrediensene + til slutt tilsett raspet fetaost, gulrot, rødbet + timian. Rør alt forsiktig men grundig sammen. Bruk gjerne en tresleiv.
  4. Del blandingen jevnt mellom de smurte muffinsformene/brettet, og stek den deretter i ovnen i 15–20 minutter til den har hevet seg fint. La de avkjøles litt først på brettet, og deretter på en kjøkkenrist.