Palmetregrøt
Måltider
Palmetregrøt
Rask + enkel grøt med et hint av solskinn i form av kokosnøttmelk + smakfull tropisk mango.
Porsjoner
4Tilberede
10Kok
10
ingredienser
- 150 g grøthavre
- 600 ml kokosnøttmelk for drikking, pluss ekstra for servering
- ½ teskje malt kanel, pluss ekstra for å strø over
- 1 liten mango, skrellet, stenen tatt ut + kuttet i firkanter
- 1 spiseskje blandede frø, ristet
- 1 spiseskje kokosnøttflak, ristet
Metode
- Plasser havren, kokosnøttmelken for drikking + 575 ml vann i en gryte, rør rundt + kok opp over middels varme. Rør inn kanelen, reduser deretter varmen til lav, dekk til delvis med et lokk + la det småkoke i 8–10 minutter, rør rundt til kremaktig.
- Hvis du serverer til unge barn, finkutter du mango, ristede frø + kokosnøttflak.
- Overfør grøten i boller + dryss over den ekstra kanelen, oppkuttet mango + ristede frø + kokosnøtt. Hell ekstra melk over grøten for å servere.
Godt for babyer
For de små fra 10 måneder, bruker du ikke frøene + mose opp mangoen. Husk å kontrollere temperaturen før servering!
Nyttige tips
Gjør rester av grøten om til en god snack: la den kjøles ned, kutt den så inn i pinner + stek dem i en panne med smør til der er gylne + sprø på utsiden. Nydelig!