Full av bønner svinekjøtt + paprika
Måltider
Full av bønner svinekjøtt + paprika
Et lekkert måltid for å introdusere et nytt tekstureventyr, fullpakket med bønner + urter for å pirre små smaksløker.
Lage
26Tilberede
15Kok
35
Fryse
meg!
ingredienser
- 1 spiseskje olivenolje
- 100 g svinekjøttdeig med lite fett
- 1 liten løk, finkuttet
- ½ liten rød paprika, uthulet, uten frø + i terninger
- 1 hvitløksfedd, knust
- 1 teskje tørket timian
- 300 ml passata (silte tomater)
- 2 teskjeer tomatpuré
- 2 kryddernellik
- 100 g hermetiske cannellini-bønner i vann, drenert + vasket
- 25 g små spinatblader, stilker fjernet + blader finkuttet
Metode
- Varm opp oljen i en gryte over middels varme + tilbered kjøttdeigen i 5 minutter, bryt den opp med baksiden av en gaffel, til den er brun. Ta ut med en hullsleiv + sett til side.
- Reduser varmen litt, tilføy løken i pannen + tilbered i 5 minutter til myk, rør deretter inn rød paprika, hvitløk + timian + tilbered i 2 minutter til, mens du rører ofte. Legg kjøttdeigen tilbake i gryten.
- Rør inn passata, tomatpuré, kryddernellik, bønner, spinat + 50 ml vann. La det koke, reduser så varmen, dekk til delvis med et lokk + måkok i 20 minutter, rør regelmessig, til kjøttdeigen er gjennomvarmet. Fjern kryddernellikene.
- Bruk baksiden av en gaffel til å mose kjøttdeig- blandingen til den den nesten helt jevn, tilfør litt kokt vann hvis nødvendig. Du kan også mose i en kjøkkenmaskin eller med en stavmikser.
Bytt ut med dette
Du kan erstatte svinekjøtt med kylling eller oksekjøtt, eller bare grønnsaker.
Du kan erstatte svinekjøtt med kylling eller oksekjøtt, eller bare grønnsaker. Godt for babyer
Nydelig når servert med ris eller bakte potetbåter fra 10 måneder +