12 måneder
Strawberry Cloud
Måltider

Jordbærskyer

Oh-så luftige, disse lette søte omelettene er som deilige skyer på tallerkenen. Pass bare på så de ikke flyter avgårde før du spiser dem opp!

  • Porsjoner

    4
  • Tilberede

    15
  • Kok

    10
  • Praktisk

    hack

  • Dietary icons Vegetarian
  • Dietary icons Soya free
  • Dietary icons Nut free
  • Dietary icons Gluten free

ingredienser

Group 6 Created with Sketch.
  • 300g jordbær, renset + halvert
  • 3 x egg, separert + sett av hver for seg
  • 2 ts klar honning
  • 1 ts vaniljeekstrakt
  • 2 ts kokosnøtt- eller solsikkeolje
  • Tykk krem eller naturlig yoghurt
  • 2 håndfull blåbær, halvert, for å servere

Metode

Group 6 Created with Sketch.
  1. Mos eller lag purè med halvparten av jordbærene for å få en saus, legg deretter til side. Håndvisp eggehvitene i en fettfri skål til de danner myke topper. Gradvis tilsett honning + vanilje, visp til hviten er stiv + blank. Vend inn eggeplommene.
  2. Forvarm ovnen til middels høy varme. Varm halvparten av oljen i en stor stekepanne med varmetett håndtak + virvle for å belegge bunnen. Ta en stor skje av den skummende eggblandingen i pannen + bre den ut med en slikkepott til en runding. Gjenta for å lage to ‘skyer’ amtidig. Stek over middels – lav varme i 2-3 minutter til ‘skyen’ er satt + lys gylden. Vend+ kok toppen til den bare er satt.
  3. Skyv ‘skyene’ på en serveringsplate + topp med jordbærpurèen, krem eller yoghurt + de halverte jordbærene + blåbær. Gjenta, lag to skyene om gangen, til all blandingen er brukt opp.
Recipe tip handy hints

Gøy for de minste

Små hender kan hjelpe til med å legge over jordbærene i en bolle + til og med prøve seg på å mose bærene!

Swap this for that

Bytt ut med dette

Isteden for å lage jordbærsaus, prøv med en av våre smoothier på klemmepose!