Jordbærskyer
Måltider
Jordbærskyer
Oh-så luftige, disse lette søte omelettene er som deilige skyer på tallerkenen. Pass bare på så de ikke flyter avgårde før du spiser dem opp!
Porsjoner
4Tilberede
15Kok
10
Praktisk
hack
ingredienser
- 300g jordbær, renset + halvert
- 3 x egg, separert + sett av hver for seg
- 2 ts klar honning
- 1 ts vaniljeekstrakt
- 2 ts kokosnøtt- eller solsikkeolje
- Tykk krem eller naturlig yoghurt
- 2 håndfull blåbær, halvert, for å servere
Metode
- Mos eller lag purè med halvparten av jordbærene for å få en saus, legg deretter til side. Håndvisp eggehvitene i en fettfri skål til de danner myke topper. Gradvis tilsett honning + vanilje, visp til hviten er stiv + blank. Vend inn eggeplommene.
- Forvarm ovnen til middels høy varme. Varm halvparten av oljen i en stor stekepanne med varmetett håndtak + virvle for å belegge bunnen. Ta en stor skje av den skummende eggblandingen i pannen + bre den ut med en slikkepott til en runding. Gjenta for å lage to ‘skyer’ amtidig. Stek over middels – lav varme i 2-3 minutter til ‘skyen’ er satt + lys gylden. Vend+ kok toppen til den bare er satt.
- Skyv ‘skyene’ på en serveringsplate + topp med jordbærpurèen, krem eller yoghurt + de halverte jordbærene + blåbær. Gjenta, lag to skyene om gangen, til all blandingen er brukt opp.
Gøy for de minste
Små hender kan hjelpe til med å legge over jordbærene i en bolle + til og med prøve seg på å mose bærene!
Bytt ut med dette
Isteden for å lage jordbærsaus, prøv med en av våre smoothier på klemmepose!