Energigivende grøtstenger
Fingermat
Energigivende grøtstenger
Av og til trenger travle småbarn en ekstra frokostenergi når de skal ut på morgeneventyr. Disse grøtstengene er perfekte både hjemme og på reise.
Lage
6Tilberede
10Kok
20
Fryse
meg!
ingredienser
- 40 g havregrøt
- 220 ml helmelk
- 20 g rosiner, finkuttet
- 1 teskje malt kanel
- 10 g smør uten salt
Metode
- Legg bakepapir på et lite bakebrett. Plasser havren + melk i en liten gryte + kok opp, reduser deretter varmen + la det småkoke i 10 minutter, rør ofte, eller til havren er myk.
- Overfør til en bolle + rør inn rosinene + kanelen, spre deretter ut grøten på brettet med en tykkelse på omtrent 1 cm. Dekk til med plastfolie + kjøl ned i 30 minutter til det setter seg.
- Kutt grøten inn i 6 pinner 7 cm lange og 2,5 cm brede. Smelt smøret i en klebefri stekepanne + tilbered pinnene i 2–3 minutter på hver side til de er gylne.
Gøy for de minste
Litt eldre barn kan hjelpe til med å spre ut grøten + jevne den ut i bakebrettet
Bytt ut med dette
Prøv å erstatte rosiner med oppkuttede tørkede aprikoser eller dadler