Koselig hyttepai
Måltider
Koselig hyttepai
Hjemlig + mettende – selv om du ikke bor i en hytte – dette er alltid en favoritt blant både de små + store
Porsjoner
6Tilberede
20Kok
60
Fryse
meg!
![](/img/translations/nn-no/cook-me-roundel.png)
ingredienser
![](/img/mixing-bowl-flourclouds.png)
![](/img/wok.png)
- 600 g poteter, i terninger
- 60 ml helmelk
- 200 g søtpotet, i terninger
- 1 gulrot, i terninger
- 1 løk, oppkuttet
- 500 g biffkjøttdeig med lite fett
- ½ teskje malt kanel
- 250 ml grønnsaksbuljong
- 2 tomater, oppkuttet
- 100 g frosne erter, tinte
Metode
![](/img/jug.png)
![](/img/whisk.png)
- Forhåndsvarm oven til 200 °C / 400 °F/ gassmerke 6.
- Kok potetene i 10–15 minutter eller til myke. Drener dem + legg dem tilbake i gryten. Hell i melken og mos potetene godt.
- Mens potetene koker, koker du søtpotetene + gulroten i en annen gryte i kokende vann i 10 minutter. Drener dem + mos dem grovt opp.
- Stek løken, biffkjøttdeigen + kanelen i en stor gryte i 5 minutter til kjøttdeigen er helt brun. Tilføy buljongen, de moste søtpotetene + gulrotblandingen + tomatene i kjøttdeigen + tilbered i 5 minutter. Legg til ertene, rør det rundt + overfør alt til en ildfast serveringsform. Legg potetmos på toppen + bak i oven i 30 minutter til gylden.
Nyttige tips
Du kan spre revet oss på toppen av mosen for å få en nydelig topping