Vi bruker cookies (ikke de spiselige!) for å gjøre hjemmesiden vår enklere + mer morsom å bruke. Hvis du fortsetter å bruke denne nettsiden uten å gjøre endringer i innstillinger, går vi utifra at du synes det er OK med våre cookies.

Hjem > Oppskrifter > Stablet + pakket vegetar-moussaka

Stablet + pakket vegetar-moussaka

Stablet + pakket vegetar-moussaka

En klassisk gresk oppskrift fullpakket med 5 forskjellige grønnsaker i tillegg til en superbelgfrukt. Jøss, den er virkelig stablet + pakket!

Antall porsjoner
4
Tilberede
15 min
Steke/varme tid
40 min
Fra 10 måneder
Fri for egg Fri for egg
Fri for gluten Fri for gluten
Fri for nøtter Fri for nøtter
Fri for soja Fri for soja
Vegetarisk Vegetarisk

Ingredienser

Metode

  • 1 liten aubergine, skrellet + kuttet i små terninger
  • 1 spiseskje olivenolje
  • 1 liten løk, finkuttet
  • ½ rød paprika, uthulet, uten frø + i terninger
  • 2 hvitløksfedd, oppkuttet
  • 2 teskjeer tørket oregano
  • 400 g hermetiserte oppkuttede tomater
  • 2 soltørkede tomater i olje, drenert + veldig finkuttet
  • 100 g hermetiske grønne linser i vann, drenert
  • 55 g mozzarella-ost, revet i små biter

Ingredienser

Metode

  1. Forhåndsvarm oven til 190 °C. Damp auberginene i en gryte over middels varme i 8 minutter eller til myk.
  2. Samtidig varmer du oljen i en gryte over middels lav varme. Tilføy løken + rød paprika, dekk med et lokk i 10 minutter, rør regelmessig, til myke. Tilføy hvitløken, kokt aubergine + oregano + tilbered i 2 minutter til.
  3. Tilføy til de oppkuttede tomatene, soltørkede tomatene + linsene, dekk til delvis med lokket + småkok, rør regelmessig, i 10 minutter til sausen er redusert + tyknet.
  4. Flytt tomatsausen over til en liten ildfast form + dryss mozarellaen over. Bak i ovnen i 15–18 minutter til mozarellaen har smeltet.
  5. Bruk baksiden av en gaffel til å mose moussakaen til en grov puré, tilføy litt kokt vann hvis nødvendig. Du kan også finhakke.