Vi bruker cookies (ikke de spiselige!) for å gjøre hjemmesiden vår enklere + mer morsom å bruke. Hvis du fortsetter å bruke denne nettsiden uten å gjøre endringer i innstillinger, går vi utifra at du synes det er OK med våre cookies.

Hjem > Oppskrifter > Smart vegetartomatsaus

Smart vegetartomatsaus

Smart vegetartomatsaus

Denne sausen er smart av to grunner: for det første, vi kan se for oss mange måter den kan brukes på – se fem av dem på den andre siden, for det andre, den er fullpakket med vegetarisk sunnhet.

Serves
4
Tilberede
15 min
Steke/varme tid
12 min
Fra 4 - 6 måneder
Fri for egg Fri for egg
Fri for melk Fri for melk
Fri for gluten Fri for gluten
Fri for nøtter Fri for nøtter
Fri for soja Fri for soja
Vegetarisk Vegetarisk

Ingredienser

Metode

  • 1 gulrot, i terninger
  • 200 g butternut-squash, i terninger
  • 50 g frosne erter, tinte
  • 415 g bakte bønner med redusert sukker + salt
  • 400 g hermetiserte oppkuttede tomater
  • 200 g tomater, oppkuttet

Ingredienser

Metode

  1. I en gryte med kokende vann, koker du gulroten, squashen + ertene i 7–8 minutter til de er myke, drener deretter + legg dem tilbake i gryten. Mens du holder gryten borte fra varmen, legger du til de bakte bønnene + gjør blandingen til en puré med en stavmikser til den er jevn.
  2. Sett gryten tilbake over varmen. Tilføy til både hermetiske + ferske tomater + kok alt opp. Reduser varmen + la det småkoke i 4–5 minutter til de ferske tomatene er myke + grøtaktige. Fjern gryten fra varmen + gjør blandingen til en puré igjen til du har en nydelig jevn saus.

Gøy for de minste

La de små se regnbuen med grønnsaksingredienser slik at de kan markere dem av i et fargediagram over alle grønnsakene de har spist denne uken!

Nyttige tips

Jeg kan opprøres gjennom dine favoritt- pastaformer eller jeg kan være et supersunt alternativ til ketsjup