Vi bruker cookies (ikke de spiselige!) for å gjøre hjemmesiden vår enklere + mer morsom å bruke. Hvis du fortsetter å bruke denne nettsiden uten å gjøre endringer i innstillinger, går vi utifra at du synes det er OK med våre cookies.

Hjem > Oppskrifter > Palmetregrøt

Palmetregrøt

Palmetregrøt

Rask + enkel grøt med et hint av solskinn i form av kokosnøttmelk + smakfull tropisk mango.

Antall porsjoner
4
Tilberede
10 min
Steke/varme tid
10 min
Fra 10 måneder
Fri for soja Fri for soja
Vegetarisk Vegetarisk
Fri for egg Fri for egg
Fri for melk Fri for melk
Fri for nøtter Fri for nøtter

Ingredienser

Metode

  • 150 g grøthavre
  • 600 ml kokosnøttmelk for drikking, pluss ekstra for servering
  • ½ teskje malt kanel, pluss ekstra for å strø over
  • 1 liten mango, skrellet, stenen tatt ut + kuttet i firkanter
  • 1 spiseskje blandede frø, ristet
  • 1 spiseskje kokosnøttflak, ristet

Ingredienser

Metode

  1. Plasser havren, kokosnøttmelken for drikking + 575 ml vann i en gryte, rør rundt + kok opp over middels varme. Rør inn kanelen, reduser deretter varmen til lav, dekk til delvis med et lokk + la det småkoke i 8–10 minutter, rør rundt til kremaktig.
  2. Hvis du serverer til unge barn, finkutter du mango, ristede frø + kokosnøttflak.
  3. Overfør grøten i boller + dryss over den ekstra kanelen, oppkuttet mango + ristede frø + kokosnøtt. Hell ekstra melk over grøten for å servere.