Vi bruker cookies (ikke de spiselige!) for å gjøre hjemmesiden vår enklere + mer morsom å bruke. Hvis du fortsetter å bruke denne nettsiden uten å gjøre endringer i innstillinger, går vi utifra at du synes det er OK med våre cookies.

Hjem > Oppskrifter > Palmetregrøt

Palmetregrøt

Palmetregrøt

Rask + enkel grøt med et hint av solskinn i form av kokosnøttmelk + smakfull tropisk mango.

Serves
4
Tilberede
10 min
Steke/varme tid
10 min
Fra 10 måneder
Fri for soja Fri for soja
Vegetarisk Vegetarisk
Fri for egg Fri for egg
Fri for melk Fri for melk
Fri for nøtter Fri for nøtter

Ingredienser

Metode

  • 150 g grøthavre
  • 600 ml kokosnøttmelk for drikking, pluss ekstra for servering
  • ½ teskje malt kanel, pluss ekstra for å strø over
  • 1 liten mango, skrellet, stenen tatt ut + kuttet i firkanter
  • 1 spiseskje blandede frø, ristet
  • 1 spiseskje kokosnøttflak, ristet

Ingredienser

Metode

  1. Plasser havren, kokosnøttmelken for drikking + 575 ml vann i en gryte, rør rundt + kok opp over middels varme. Rør inn kanelen, reduser deretter varmen til lav, dekk til delvis med et lokk + la det småkoke i 8–10 minutter, rør rundt til kremaktig.
  2. Hvis du serverer til unge barn, finkutter du mango, ristede frø + kokosnøttflak.
  3. Overfør grøten i boller + dryss over den ekstra kanelen, oppkuttet mango + ristede frø + kokosnøtt. Hell ekstra melk over grøten for å servere.

Godt for babyer

For de små fra 10 måneder, bruker du ikke frøene + mose opp mangoen. Husk å kontrollere temperaturen før servering!

Nyttige tips

Gjør rester av grøten om til en god snack: la den kjøles ned, kutt den så inn i pinner + stek dem i en panne med smør til der er gylne + sprø på utsiden. Nydelig!