Vi bruker cookies (ikke de spiselige!) for å gjøre hjemmesiden vår enklere + mer morsom å bruke. Hvis du fortsetter å bruke denne nettsiden uten å gjøre endringer i innstillinger, går vi utifra at du synes det er OK med våre cookies.

Hjem > Oppskrifter > Ostefotpizzaer

Ostefotpizzaer

Ostefotpizzaer

Disse minipizzaer i festformat går lett ned. Pass på at de små spiser dem opp før de løper av sted!

Makes
24
Tilberede
10 min
Steke/varme tid
20 min
Fra 10 måneder
Fri for egg Fri for egg
Fri for nøtter Fri for nøtter
Fri for soja Fri for soja
Vegetarisk Vegetarisk

Ingredienser

Metode

 • 400 g hermetiserte oppkuttede tomater
 • ½ teskje tørket oregano
 • 2 spiseskjeer tomatketsjup
 • 12 skive med fullkornsbrød eller maltet kornbrød
 • 40 g smør uten salt, smeltet
 • 75 g mozzarella-ost, raspet
 • Hakket persille, for servering

Ingredienser

Metode

 1. Forhåndsvarm oven til 200 °C / 400 °F/ gassmerke 6.
 2. Plasser tomatene i en gryte + rør inn oreganoen. (Bruk en stor gryte da tomatene kan sprute når de kokes.) La tomatblandingen koke opp + kok i 8–10 minutter til den er veldig tykk + grøtaktig. Ta bort fra varmen + rør inn ketsjupen eller Clever Tomato Sauce.
 3. Med en fotformet kakekutter som er omtrent 8 cm lang, kutter du ut omtrent 24 former fra brødskivene. Børst føttene veldig legg med det smeltede smøret + plasser dem på et stort ark med bakepapir.
 4. Plasser litt av tomatsausen i midten av hver form, dekk deretter hver av dem med litt revet mozzarella. Bak pizzaene i ovnen i 10 minutter til brødet er gyllent rundt kantene. Overfør pizzaene til et brett eller en tallerken + server sprinklet med oppkuttet persille.

Gøy for de minste

Det å bruke kutteren til å lage pizzaformene er helt klart en jobb for små hjelpere. Hvem kan se gjennom hullet som er igjen?

Nyttige tips

Du kan legge til alle slags ting på toppen av pizzaene for å skreddersy dem. Legg til grønnsaker med fargede paprika, sopp eller raspet squash