Vi bruker cookies (ikke de spiselige!) for å gjøre hjemmesiden vår enklere + mer morsom å bruke. Hvis du fortsetter å bruke denne nettsiden uten å gjøre endringer i innstillinger, går vi utifra at du synes det er OK med våre cookies.

Hjem > Oppskrifter > Myke laksefiskekaker

Myke laksefiskekaker

Myke laksefiskekaker

Få frem din artistiske side + lang mange myke fiskelekkerbiskener med masse myk fiskestil.

Antall porsjoner
4
Tilberede
20 min
Steke/varme tid
25 min
Fra 12 måneder
Fri for egg Fri for egg
Fri for melk Fri for melk
Fri for gluten Fri for gluten
Fri for nøtter Fri for nøtter
Fri for soja Fri for soja

Ingredienser

Metode

  • 400 g poteter, kuttet i store firkanter
  • 1 gulrot, kuttet i små firkanter
  • 200 g laksefilet, uten skinn
  • 3 spiseskjeer solsikkeolje
  • 1 liten purreløk, tynt skivet
  • 25 g grønne bønner, finkuttet
  • 2 spiseskjeer finkuttet flatbladet persille

Ingredienser

Metode

  1. Kok poteten + gulroten i vann i 15 minutter til de er myke. Drener + mos dem sammen, sett til siden for avkjøling.
  2. I mellomtiden, posjer laksen i lettkokende vann i 5 minutter til gjennomkokt, løft så ut + la den kjøles ned. Bryt fisken opp i flak, påse at du tar bort eventuelle ben.
  3. Varm 1 spiseskje av oljen i en stor stekepanne + stek purreløken + bønnene i 5 minutter til de er myke. Rør dem inn med gulroten + potetmosen, tilføy så den kokte laksen + persillen i blandingen + rør på nytt.
  4. Form blandingen med hendene til 2 store fiskekaker + 2 mindre fiskekaker. (Fiskeformer ser bra ut.)
  5. Varm opp den gjenværende oljen i en stekepanne + tilbered fiskekakene i 5 minutter, snu dem én gang, til de er gylne på begge sider + gjennomvarmet. Server umiddelbart med erter.