Vi bruker cookies (ikke de spiselige!) for å gjøre hjemmesiden vår enklere + mer morsom å bruke. Hvis du fortsetter å bruke denne nettsiden uten å gjøre endringer i innstillinger, går vi utifra at du synes det er OK med våre cookies.

Hjem > Oppskrifter > Kyst-carbonara

Kyst-carbonara

Kyst-carbonara

Denne carbonaraen med en liten fiskevri bruker hermetisert laks for å gjøre den superenkelt å tilberede.

Antall porsjoner
4
Tilberede
10 min
Steke/varme tid
15 min
Fra 12 måneder
Fri for soja Fri for soja
Fri for nøtter Fri for nøtter

Ingredienser

Metode

  • 280 g tørket spagetti
  • 1 squash, i terninger
  • 2 teskjeer olivenolje
  • 1 stort hvitløksfedd, finkuttet
  • 350 g hermetisert rød laks i vann, drenert, skinn og ben fjernet + kjøtt i biter
  • 100 ml kremfløte
  • 50 ml helmelk
  • Saften fra ½ sitron
  • 1 teskje finrevet sitronskall
  • 2–3 spiseskjeer oppklippet gressløk
  • Nykvernet svart pepper

Ingredienser

Metode

  1. Kok pastaen i en gryte med kokende vann i henhold til instruksjonene på pakken til den er myk, tilføy squashen 2 minutter før tilberedningstiden er omme. Drener og sett til sides kokevannet. Plasser pasta + squash tilbake i gryten.
  2. Samtidig varmer du oljen i en gryte over lav varme + tilbered hvitløken i 1 minutt til den er myk, rør rundt + påse at den ikke blir brun. Rør inn laksen, hell deretter inn kremen + melken + gjennomvarm i 5 minutter, rør ofte.
  3. Rør inn sitronsaften, sitronskallet + gressløken. Krydre med litt pepper + gjennomvarm forsiktig. Hell sausen over pastaen, tilføy 4 spiseskjeer med kokevannet som ble satt til sides + gjennomvarm over lav varme, rør til det er samlet. Kutt pastaen i fine biter for småbarn før servering.