Vi bruker cookies (ikke de spiselige!) for å gjøre hjemmesiden vår enklere + mer morsom å bruke. Hvis du fortsetter å bruke denne nettsiden uten å gjøre endringer i innstillinger, går vi utifra at du synes det er OK med våre cookies.

Hjem > Oppskrifter > Koselig hyttepai

Koselig hyttepai

Koselig hyttepai

Hjemlig + mettende – selv om du ikke bor i en hytte – dette er alltid en favoritt blant både de små + store

Antall porsjoner
6
Tilberede
20 min
Steke/varme tid
60 min
Fra 10 måneder
Fri for egg Fri for egg
Fri for gluten Fri for gluten
Fri for nøtter Fri for nøtter
Fri for soja Fri for soja

Ingredienser

Metode

  • 600 g poteter, i terninger
  • 60 ml helmelk
  • 200 g søtpotet, i terninger
  • 1 gulrot, i terninger
  • 1 løk, oppkuttet
  • 500 g biffkjøttdeig med lite fett
  • ½ teskje malt kanel
  • 250 ml grønnsaksbuljong
  • 2 tomater, oppkuttet
  • 100 g frosne erter, tinte

Ingredienser

Metode

  1. Forhåndsvarm oven til 200 °C / 400 °F/ gassmerke 6.
  2. Kok potetene i 10–15 minutter eller til myke. Drener dem + legg dem tilbake i gryten. Hell i melken og mos potetene godt.
  3. Mens potetene koker, koker du søtpotetene + gulroten i en annen gryte i kokende vann i 10 minutter. Drener dem + mos dem grovt opp.
  4. Stek løken, biffkjøttdeigen + kanelen i en stor gryte i 5 minutter til kjøttdeigen er helt brun. Tilføy buljongen, de moste søtpotetene + gulrotblandingen + tomatene i kjøttdeigen + tilbered i 5 minutter. Legg til ertene, rør det rundt + overfør alt til en ildfast serveringsform. Legg potetmos på toppen + bak i oven i 30 minutter til gylden.