Vi bruker cookies (ikke de spiselige!) for å gjøre hjemmesiden vår enklere + mer morsom å bruke. Hvis du fortsetter å bruke denne nettsiden uten å gjøre endringer i innstillinger, går vi utifra at du synes det er OK med våre cookies.

Hjem > Oppskrifter > Jordbærskyer

Jordbærskyer

Jordbærskyer

Oh-så luftige, disse lette søte omelettene er som deilige skyer på tallerkenen. Pass bare på så de ikke flyter avgårde før du spiser dem opp!

Antall porsjoner
4
Tilberede
15 min
Steke/varme tid
10 min
Fra 12 måneder
Fri for gluten Fri for gluten
Fri for nøtter Fri for nøtter
Fri for soja Fri for soja
Vegetarisk Vegetarisk

Ingredienser

Metode

  • 300g jordbær, renset + halvert
  • 3 x egg, separert + sett av hver for seg
  • 2 ts klar honning
  • 1 ts vaniljeekstrakt
  • 2 ts kokosnøtt- eller solsikkeolje
  • Tykk krem eller naturlig yoghurt
  • 2 håndfull blåbær, halvert, for å servere

Ingredienser

Metode

  1. Mos eller lag purè med halvparten av jordbærene for å få en saus, legg deretter til side. Håndvisp eggehvitene i en fettfri skål til de danner myke topper. Gradvis tilsett honning + vanilje, visp til hviten er stiv + blank. Vend inn eggeplommene.
  2. Forvarm ovnen til middels høy varme. Varm halvparten av oljen i en stor stekepanne med varmetett håndtak + virvle for å belegge bunnen.
  3. Ta en stor skje av den skummende eggblandingen i pannen + bre den ut med en slikkepott til en runding. Gjenta for å lage to ‘skyer’ amtidig. Stek over middels – lav varme i 2-3 minutter til ‘skyen’ er satt + lys gylden. Vend+ kok toppen til den bare er satt.
  4. Skyv ‘skyene’ på en serveringsplate + topp med jordbærpurèen, krem eller yoghurt + de halverte jordbærene + blåbær. Gjenta, lag to skyene om gangen, til all blandingen er brukt opp.