Vi bruker cookies (ikke de spiselige!) for å gjøre hjemmesiden vår enklere + mer morsom å bruke. Hvis du fortsetter å bruke denne nettsiden uten å gjøre endringer i innstillinger, går vi utifra at du synes det er OK med våre cookies.

Hjem > Oppskrifter > Friterte maisromskip

Friterte maisromskip

Friterte maisromskip

Disse bakte pannekakene ser ut som romskip fra en annen planet. Prøv å lage dem med Cajun-krydder for å holde de små astronautenes mager varme på oppdraget deres gjennom verdensrommet

Lage
6 avaruusalusta
Tilberede
20 min
Steke/varme tid
20 min
Fra 12 måneder
Fri for nøtter Fri for nøtter
Fri for soja Fri for soja
Vegetarisk Vegetarisk

Ingredienser

Metode

  • 50 g frossen mais
  • 50 g sammalt mel
  • 25 g maismel
  • 2 spiseskjeer hakket koriander, pluss ekstra for servering
  • ½ teskje med Cajun-krydder (valgfritt)
  • 2 vårløker, finkuttet
  • 1 egg, separert
  • 75 ml helmelk

Ingredienser

Metode

  1. Forhåndsvarm oven til 190°C / 375 °F/ gassmerke 5. Legg ut et bakepapir.
  2. Kok maisen i en gryte med vann 3 minutter. Drener godt.
  3. Plasser melet, maismelet, korianderen + Cajun-krydderet (hvis brukt) i en stor bolle. Tilføy maisen, vårløken, eggeplommen + melk + bland til en tykk masse.
  4. Hvisk eggehviten i en veldig ren, fettfri bolle til den topper seg, bland den deretter forsiktig inn i maisblandingen. Plasser 6 skjeer av blandingen på den forhåndspreparerte bakepapiret, med godt mellomrom.
  5. Bak pannekakene i ovnen i 8 minutter. Ved hjelp av en fiskespade, snur du forsiktig pannekakene + setter dem tilbake i ovnen i 4–5 minutter til de er gjennomstekte. Server dem varme, drysset med ekstra koriander.