10 måneder
Pick Up Porridge Bars
Fingermat

Energigivende grøtstenger

Av og til trenger travle småbarn en ekstra frokostenergi når de skal ut på morgeneventyr. Disse grøtstengene er perfekte både hjemme og på reise.

  • Lage

    6
  • Tilberede

    10
  • Kok

    20
  • Fryse

    meg!

  • Dietary icons Vegetarian
  • Dietary icons Soya free
  • Dietary icons Nut free
  • Dietary icons Egg free

ingredienser

Group 6 Created with Sketch.
  • 40 g havregrøt
  • 220 ml helmelk
  • 20 g rosiner, finkuttet
  • 1 teskje malt kanel
  • 10 g smør uten salt

Metode

Group 6 Created with Sketch.
  1. Legg bakepapir på et lite bakebrett. Plasser havren + melk i en liten gryte + kok opp, reduser deretter varmen + la det småkoke i 10 minutter, rør ofte, eller til havren er myk.
  2. Overfør til en bolle + rør inn rosinene + kanelen, spre deretter ut grøten på brettet med en tykkelse på omtrent 1 cm. Dekk til med plastfolie + kjøl ned i 30 minutter til det setter seg.
  3. Kutt grøten inn i 6 pinner 7 cm lange og 2,5 cm brede. Smelt smøret i en klebefri stekepanne + tilbered pinnene i 2–3 minutter på hver side til de er gylne.
Recipe tip handy hints

Gøy for de minste

Litt eldre barn kan hjelpe til med å spre ut grøten + jevne den ut i bakebrettet

Swap this for that

Bytt ut med dette

Prøv å erstatte rosiner med oppkuttede tørkede aprikoser eller dadler