Vi bruker cookies (ikke de spiselige!) for å gjøre hjemmesiden vår enklere + mer morsom å bruke. Hvis du fortsetter å bruke denne nettsiden uten å gjøre endringer i innstillinger, går vi utifra at du synes det er OK med våre cookies.

Hjem > Oppskrifter > God morgen egg-Shakshouka

God morgen egg-Shakshouka

God morgen egg-Shakshouka

Opp og stå, det er tid for SHAKSHOUKA! En deilig eggefrokost eller brunch som er perfekt for hele familien. (12 måneder+) i en saus med tomat og grønnsaker, med kikerter. Nam!

Serves
4
Tilberede
5 min
Steke/varme tid
20 min
For hele familien
Vegetarisk Vegetarisk
Fri for soja Fri for soja
Fri for nøtter Fri for nøtter
Fri for gluten Fri for gluten
Fri for melk Fri for melk

Ingredienser

Metode

  • 2 bokser tomater
  • 2 paprika
  • 1 løk (ca. 200 g)
  • 2 hvitløksfedd, most
  • 3 ts røkt paprika eller søt paprika
  • 2 ts oregano
  • 1 ts spisskummen
  • 1 ss olivenolje
  • 4-6 egg
  • Koriander til topping - valgritt
  • 400 g kikerter

Ingredienser

Metode

  1. Kutt løk og paprika i små biter.
  2. Varm opp 1 ss olje i en stor stekepanne eller wok.
  3. Stek løk og paprika med hvitløken til de mykner.
  4. Tilsett røkt paprika, spisskummen og oregano. Kok i 1 minutt.
  5. Tilsett kikerter - med vannet de er i og 2 bokser tomater.
  6. Kok i 15 minutter til sausen begynner å reduseres og tykner.
  7. Lag en dupp i sausen for hvert egg du koker.
  8. Plasser hvert råe egg i en dupp. (Det er enklere å gjøre dette én om gangen)
  9. Dekk pannen med et lokk - kok eggene i omtrent 5 minutter - lengre om du vil at eggene skal være mindre rennende.
  10. Dryss litt hakket koriander eller persille over toppen før servering -valgfritt.

Gøy for de minste

Smårollinger vil elske å dyppe brødbiter i de rennende eggene sine!

Godt for babyer

Denne retten passer små fra 12 måneder

Nyttige tips

Knekk eggene individuelt inn i en liten skål før du legger dem i sausen (så du ikke får skall i shashoukaen).