Vi bruker cookies (ikke de spiselige!) for å gjøre hjemmesiden vår enklere + mer morsom å bruke. Hvis du fortsetter å bruke denne nettsiden uten å gjøre endringer i innstillinger, går vi utifra at du synes det er OK med våre cookies.

Hjem > Oppskrifter > Den enkle kyllingskarrien til Ellas mor

Den enkle kyllingskarrien til Ellas mor

Den enkle kyllingskarrien til Ellas mor

En mild, søt + kremete karri som garantert får de små smaksløkene til å våkne med alle de eksotiske krydderne.

Antall porsjoner
4
Tilberede
10 min
Steke/varme tid
30 min
For hele familien
Fri for soja Fri for soja
Fri for gluten Fri for gluten
Fri for egg Fri for egg
Fri for melk Fri for melk
Fri for nøtter Fri for nøtter

Ingredienser

Metode

  • 2 spiseskjeer olivenolje
  • 1 liten løk, oppkuttet
  • 2 hvitløksbåter, knust
  • 300 g kyllingbryst, kuttet i små terninger
  • 2 cm bit med fersk ingefær, raspet
  • 1 teskje med mildt karripulver
  • 1 liten søtpotet, i terninger
  • 250 g gulrøtter, i skiver
  • 250 ml kokosnøttmelk
  • 100 ml grønnsaksbuljong
  • 1 liten mango, kuttet i biter
  • 125 g grønne bønner, beskårne
  • 2 spiseskjeer finkuttet flatbladet persille

Ingredienser

Metode

  1. Varm oljen i en stor gryte + tilføy løken + hvitløken. Stek i 1 minutt mens du rører, tilføy deretter kyllingbitene + tilbered i 3–4 minutter over middels varme, rør av og til + deretter til kyllingbitene er gyllenbrune over det hele.
  2. Legg til raspet ingefær + karripulveret + tilbered i 1 minutter til, mens du rører hele tiden. Tilføy søtpoteten + gulrøttene, hell deretter i kokosnøttmelken + buljongen + tilføy mangoen. Bland alt godt sammen + la væske koke opp. Dekk til, reduser varmen til lav + småkok mens du rører regelmessig, i 20 minutter til søtpoteten er myk.
  3. Legg til bønnene + tilbered i 3 minutter til, akkurat til bønnene er myke. Rør til slutt inn persillen. Server umiddelbart på en seng med ris eller med et nanbrød.